Er zijn veel kleine en grotere steden in de omgeving van Mléčná Dráha.

 

České Budějovice
De grote stad bij ons in de buurt, moderner, een studentenstad, het grootste plein van Tsjechië, met arcaden, schitterende architectuur en dichtbij het meest beroemde kasteel van Tsjechië "Hrad Hluboka" met het jachtslot "Ohrada". Alleen in deze kastelen kan je al een dag zoet zijn.

Český Krumlov
(Unesco) Dit is wel de grote aanrader. Dit stadje heeft alles wat een toerist maar wensen kan. Een enorm kasteel, musea, een heel mooi historisch centrum en vaak is wat te doen. Een beetje Praag in het klein.

Domažlice
Vanwege de kostbare historische architectuur staat het stadje als geheel onder monumentenzorg. Er is een langgerekt marktplein. Aan dit marktplein liggen veel huizen met zuilenbogen, een toren en twee stadspoorten. Dit zijn allemaal aanraders voor een verloren middag of om eens wat Tsjechische cultuur te snuiven.

Kašperské horý
Mooi plein, en voor de liefhebbers een verrassend motormuseum.

Písek (Zand vert.)is een stad in het noorden van Zuid Bohemen. De rivier de 'Otava' stroomt er door heen en daarover heen ligt een van de oudste bruggen van Tsjechië. Het historische stadscentrum is uitgeroepen tot 'Beschermde monumenten zone".

Prachatice
Een stadje met een heel mooi plein en oude kern, echt een plaatsje om eens rustig doorheen te wandelen, een lekker terrasje te pikken, je te koesteren in het zonnetje en genieten van al dit moois.

Strakonice
Heeft ook een kasteel, iets groter.Eens in de twee jaar is er een doedelzak-festival waar de gehele wereldtop acte de pesence geeft. Ook Nederlandse pijpers zijn er iedere keer bij. Een stadje waar je uitgebreid kunt winkelen.

Sušice
Ook een stadje met een mooi plein, maar gewoon weer wat anders van opzet.

Vimperk
Is het dichtst bijzijnde stadje, klein, leuk, met een mooi plein, een eigen brouwerijtje inclusief een restaurant. Verder nog een klein kasteeltje maar met wel een mooie tentoonstelling binnen over de geschiedenis en de natuur alhier. Een aanrader. Al deze stadjes hebben ook een veelheid aan restaurants. En hier de eigen website van 
Vimperk

Passau
Maar niet zover over de grens ligt het Duitse stadje Passau. Deze stad is ook een bezoekje waard en als U er van houdt,er is een mooie Dom. Waar Passau van bekend is dat zijn de drie rivieren die samen komen. De Donau, de Inn en de Ilz. De toeristische kracht van de stad, die echter ook vaak voor overstromingen gezorgd hebben. Wilt U weten hoe vaak en hoe hoog? Het Rathaus ligt langs de rivier en op de muur staan de hoogtes en jaartallen.

 

Naar boven

           

Adres
Račov 15, 38473 Zdikov


Telefoon
00420.722.170.965

 

Email
bertschaak@outlook.com