Geschreven door Ben Oostdam

Naturisme en cultuur snuiven.

Ja dat is dubbel genieten wat wil je nog meer.
Tijdens onze vakanties zoeken we deze combinatie zoveel mogelijk op.

Naturisten campings zijn er meer dan genoeg maar cultuur in de omgeving is er niet altijd. Na wat zoekwerk kom je er toch wel achter waar de mooiste plekken zijn.

Al een paar jaar gaan we naar Tsjechië, en niet alleen omdat het een prachtig land is maar vooral ook om de cultuur en historie die daar volop aanwezig is.

Wij zetten onze caravan weer neer op naturistencamping Mléčná Dráha, een prima uitvalsbasis om deze festivals te bezoeken en zo dus naturisme en cultuur te snuiven.

 

Český Krumlov is een belangrijk cultureel centrum, valt onder het UNESCO werelderfgoed, en organiseert een groot aantal festivals en andere evenementen per jaar. De bekendste is het vijf bladige Rose Festival (de naam is afgeleid van het Rožmberk top van een 5 bloembladige rode roos). Het centrum is herschapen in een middeleeuwse stad met ambachtslieden,kunstenaars,muzikanten en de lokale bevolking, gekleed in kostuums uit de middeleeuwen.Diverse activiteiten zoals steekspel, historische dansen, optredens en folk theater vinden plaats in het kasteel, het lokale park, de rivier en andere plaatsen.

In 2011 raakten we toevallig verzeild op dit festival, helaas was het toen de laatste dag en kwamen er achter dat we veel gemist hebben. Wat we gezien hebben is de historische optocht, echt heel indrukwekkend. De hele stoet komt van boven het kasteel naar beneden. Trommelaars gaan voorop en in de gangen van het kasteel geeft dat een oorverdovend geluid, je krijgt er kippenvel. Volgend jaar gaan we terug en gaan dan het hele festival meemaken.

Datums van het festival kun je vinden op http://www.ckrumlov.info/docs/en/atr176.xmlVia onderstaande links kun je al wat zien van het festival in Český Krumlov, werkt de link niet kopieer deze dan naar je browser.
http://youtu.be/weSR85fL3iA
http://youtu.be/_JGKzCcYjr8

Overige informatie over Český Krumlov
http://tsjechie.tripod.com/Krumlov
http://www.ckrumlov.info/docs/en/atr176.xml


Naar boven

 

           

Adres
Račov 15, 38473 Zdikov


Telefoon
00420.722.170.965

 

Email
bertschaak@outlook.com