Hallo allemaal 22-04-2017

Wat een gruwelijk weer deze week, twee keer de gehele camping wit gehad. En guur koud, niet lekker vriezend koud maar regenkou, de kou die door alles heen gaat. Ik had dus geen zin in tuinieren maar dat was ook niet mogelijk met dit weer. Ik wilde nog een paar plekjes van de bus wegwerken maar ook daar was het weer niet naar.
Hum, geen goede week dus maar beter nu dan midden in het seizoen.

Een bod op twee lammetjes gehad, een beste prijs, maar ik twijfel, ik heb gras genoeg voor 5 schapen dus dat is het probleem niet. Maar het is wel heerlijk biologisch en medicijn vrij vlees wat ik dan ook verkoop. Ik moet eerst maar eens gaan kijken wat ik nog heb. Verkopen kan altijd nog. Enne.... ik geniet iedere dag van ze want dit jaar heb ik wel heel makke lammetjes, het zijn net hondjes.

Na lang zoeken ben ik met mijn HP terug gegaan naar de dealer met de vraag waarom hij wel mijn wifi netwerk pakt maar geen enkel vreemd netwerk. Ik was al uren aan het zoeken geweest, deels omdat ik het leuk vindt en deels omdat je er wat van leer. Maar ik gaf het op. Bij de dealer was het 5 minuten werk, het is een HP kwaaltje zei hij. Daarvoor had ik toch al heel wat forums bezocht maar dit was ik niet tegengekomen. Maar goed, ik weet nu hoe het de volgende keer moet.

 

Wij hebben niets gedaan door het weer, dus ook geen bijzonderheden.

Het was gewoon een saaie week.
Tot volgende week.

Bert

 
Samen op een stoel zitten, nooit van hun leven maar samen op schoot liggen, geen probleem.

 


Gruwelijk weer deze week.

 

Vorige week.

Hallo allemaal 15-04-2017

 

Vanwege het goede weer maar een aan het tuinieren gegaan.

Ik keer eens naar mijn bouwtje en zag onkruid en heel veel werk. Ik keek eens naar mijn tractor en naar de ploeg en een 45 minuten later was ik klaar.

Daarna nog even een greppel gegraven, ik spuugde in mijn handen (waarvoor eigenlijk maar het schijnt er bij te horen) greep een spade en drie uur later was ik klaar.

Maar nu zie ik dat ik weer maaien moet en de hop opbinden en bolletjes verplanten en en en en en en en..........denk om je rug en hart Bert. Maar kortom, het werk barst los.

Daartussendoor een tekst geschreven voor een nieuwe verkoopsite die Wils gemaakt heeft, die we dan als hyperlink kunnen gebruiken voor advertenties. De tekst heb ik laten lezen door beide kinderen en mijn broer dus van het origineel is weinig over maar het is wel een goede tekst geworden. Nu zoeken we nog iemand die de Duitse taal goed machtig is om de tekst in het Duits te vertalen. Vrijwilligers?

Er wordt nog wat gesleuteld aan de website, hij staat wel op het net maar er kan nog iets veranderen. Ik vind Wils daar toch wel erg goed in. Ze kan altijd nog websitebouwer worden als we dit verkocht hebben.

Ik maakte deze week een grapje op Facebook over de twee panda's.

Men neme twee Zwarte Beren, men neme een handige kapster en hoppa, je hebt twee Panda Beren.
Tel uit je winst.

 

De kikkervisjes doen het toch teleurstellend dit jaar en daarbij hebben we ook steeds een paar rovende eenden in de vijver. En toch wil ik niet ingrijpen, het is de natuur en de natuur hier laten we al 22 jaar met rust. Gelukkig doen de padden het beter maar die zitten ook altijd net even dieper dus veiliger. Maar ach, ook over de padden heb ik mij wel eens ongerust gemaakt. Je hebt gewoon slechte jaren en goede jaren.
Het Roodstaartje heeft ergens een dode Ree gevonden denk want hij is nu al dagen bezig zijn nest te vergroten met Reeënhaar, of zal hij een levende Ree aan het plukken zijn? Het Kwikstaartje kwikt als een gek maar ik denk dat hij nog steeds geen vrouwtje heeft want hij is nog niet erg aan het bouwen. Het kan ook zijn dat het gewoon tevreden is met het bouwsel van vorig jaar. Ik blijf van ze genieten.

http://www.campingtekoopintsjechie.eu/

 

 

Maar goed, verder geen nieuws deze week.
Tot volgende week.

Bert

 

Een week of 8 geleden was de Clivia mooier dan nu. 

Speelgoedwinkel, wat een troep verkopen ze.


Wat een prachtige iconische foto, terwijl een EDL aanhanger haar verrot staat te schelden blijft zij vriendelijk lachen.
EDL=English Defence Leakue

 

 Vorige week

Hallo allemaal 08-04-2017

  Ons Kwikstaartje en het Roodstaartje hebben besloten om dit jaar geen ruzie om het nestkastje te maken. Het Kwikstaartpaartje hersteld zijn haar nest bovenop het nestkastje en het Roodstaartpaartje heeft het kastje zelf weer betrokken. Dus geen oorlog deze keer maar wijsheid, ja, de mens kan veel van de natuur leren.

  Steeds maar problemen met onze decoder voor de Hollandse tv. Op het moment doet hij het weer maar we kopen er maar eentje bij en houden deze voor reserve. Het is jammer dat er veel programma's die je in Nederland zo via uitzending gemist kan bekijken bij de grens geblokkeerd worden en wij hier in Tsjechië dus niet kunnen zien. Anders bekeken we alles wel via internet, gewoon op je eigen moment. Lijkt mij heerlijk.

  Prachtige dagen gehad deze week maar ook af en toe regen. Dus de werkzaamheden op de camping vlotten niet erg, het blijft te week. Aan de andere kant, ieder jaar heb ik dat ongeduld. Ik kan ook gewoon later beginnen, dan werkt de natuur ook beter mee. Het nieuwe beekje doet het wel geweldig, ik vermoed dat hij wel het gehele jaar blijft stromen. Voor de oplettende kijker zie je dan veel vlinders en andere insecten drinken maar ook vogels. ( en je kan ook je bier er in koelen)

  We hebben weinig kikkers dit jaar maar de padden doen het uitstekend, overal zie ik de strengen dril hangen en er zit veel leven in. De dril van de kikkers hebben dit jaar juist pech gehad, eerst een nachtvorst en toen bloedheet met een brandende zon. De dril die ik op die dagen wat naar de diepte heb verschoven doet het uitstekend maar juist de dril die optimaal van de zon profiteerde heeft de klap van de vorst en daarna de brandende zon slecht overleefd. De paddendril ligt altijd wat dieper dus die heeft daar niet zoveel last van. Gewoon amfibieën maar ik geniet er ieder jaar weer zo ongelooflijk van.

  De schapen doen het uitstekend, de lammetjes zijn erg mak dit jaar, maar het zijn ook rammetjes, over het algemeen zijn de mannelijke dieren wat aanhaliger. (Het zijn ook net mensen :-) Een lammetje wil geen brokjes uit de emmer, die eet alleen maar uit de hand.

  Mijn laptop wil niet op Wi-Fi en omdat we straks nog even naar dochter en kleinzoon willen is het toch handig als hij dat wel doet. Ik denk dat ik al alle trucjes had uitgeprobeerd en omdat we toch naar České Budějovice moesten dacht ik, ik ga even langs de verkoper annex reparateur. Op internet gekeken, ja hoor, open. Dus wij op weg, na twee km stonden wij stil. Een briketteur (heet zo'n fabriek die van takken houtbriketten voor de kachel maakt?) stond dwars over de weg een stapel hout weg te werken van 40 kuub via een hakselaar. Dat kostte een kwartier. Net de tijd die we dus voor de morgensessie van de pc winkel te kort kwamen. Dus wij onze boodschappen gedaan, even uit eten geweest en daarna terug naar de winkel. Daar hing nu een briefje op, wegens onvoorziene problemen deze middag gesloten. Daar hadden we dus een 75 km voor gereden.
Weet iemand een oplossing? Je kan mij mailen.

 

Maar goed, verder geen nieuws deze week.
Tot volgende week.

Bert

 
Het nestkastje

 


Met er bovenop het nestje van de Kwikstaart.

 


En er in het nestje van de Roodstaart

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vorige week

Hallo allemaal 01-04-2017

 Ons kwikstaartje is weer terug. Opnieuw wanhopige schijngevechten in de spiegelende ramen van de serre.

Vorig jaar hebben we het gehele proces met interesse gevolgd. Het kwikstaartje had een van onze nestkastjes als zijnde een juiste beoordeeld en kwam met takjes en strootjes. Helaas voor hem en haar, voordat ze er aan toe waren om eitjes te leggen had een roodstaartje het nest geannexeerd en eitjes gelegd en verdedigde zijn nest met verve. Toch ging het kwikstaartje door met takjes er in te gooien waardoor het roodstaartje steeds de de eitjes moest liften. Ik dacht , dat wordt niks met het broedsel maar op een gegeven moment waren daar toch de pullen, levend en wel. Het kwikstaartje ging vanaf dat moment verder met een nest bouwen maar nu boven op de kast en heeft daar ook een broedsel voortgebracht. De eigenlijke kast heeft drie broedsel van het roodstaartje voort gebracht. Maar de kwikstaart is terug, ik ben benieuwd hoe het dit jaar gaat. Ik ben ook benieuwd of hij nu in of boven op de kast gaat broeden.

 Eigenlijk is dit een bijzondere foto. Want het gezegde, ze vechten als kat en hond klopt niet. Het moet zijn, ze vechten als kat en kat. Katten en honden kunnen vrienden worden, Maar katten onderling zijn zelden vrienden. Deze drie katten liggen ook nooit samen op een stoel of zo. Ieder heeft zijn eigen territorium waardoor de kamer opeens voor de katten aan de kleine kant is. Een kat heeft het liefst een huis voor zich alleen. En dan twee keer per jaar een portie ruige seks met alle katers uit de buurt die daarna weer een doodschop kunnen krijgen. Vervolgens komen er een aantal jongen die zij liefdevol verzorgt tot een maand of drie a vier. Daarna moeten die ook oprotten, het liefst ver uit het zicht. Dus de reden dat ze graag bij ons op schoot zitten is voornamelijk omdat we geen kat zijn. Wil iemand een poes nemen? Neem dan één poes, want twee stuks werkt wel voor het roedeldier als de hond maar averechts voor de solitaire kat, die heeft aan mensen genoeg.

  Heerlijk weer afgelopen week, lekker naakt buiten kunnen zitten, alleen hebben we daar de tijd niet voor genomen. De tuinen moeten weer zomerklaar worden gemaakt. Wils is lang bezig geweest met de plantjes voor de bakken. Verder hadden we nog een oud schaap, die we hebben laten slachten maar het uitbenen doe ik altijd zelf. Het was de bedoeling dat hij voor de katten was, een oud schaap, zal wel ranzig zijn. Maar na een stukje vlees proef gebakken te hebben bleek daar niets van aan. Het vlees was prima. Dus de bouten zijn voor mij en het mindere vette vlees voor de katten. De bouten gelijk aan een stuk gebraden in de oven. Daarna uit elkaar gehaald en ingevroren. Voor het seizoen is hij wel op. Onze slager die de runderen uit het natuurpark de Sumava slacht doet dat nog steeds. Dus deze zomer weer het heerlijke vlees van in het wild lopende koeien, ekologisch en medicijn vrij. Het is ook een kleine ambachtelijke slager, die zo ver dat mogelijk is, diervriendelijk slacht.

Dus toestanden zoals in het Belgische Tielt komen hier niet voor.

Maar goed, verder geen nieuws deze week.
Tot volgende week.

Bert
  Dit lammetje wil alleen maar uit de hand eten, verwend dus


De laatste hooibalen gebracht met de platstekarVolkomen bezeten door drie katten

facebook          twitter

 

Adres
Račov 15, 38473 Zdikov


Telefoon
00420.388.426.222

 

Email
bertschaak@gmail.com

 

GPS
49°05.39.01¨N
13°44.19.58¨E